Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Trump, İran’la Nükleer Anlaşmayı Devam Ettirme Kararı Aldı

15.08.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, İran’la nükleer anlaşmayı devam ettirme kararı aldı. Başkan Trump, Tahran’ın ABD yaptırımlarından kurtulmasına izin vererek ABD’nin İran Nükleer Anlaşmasına katılımını onayladı. Bu onaylamanın son kez olacağını söyledi.

Trump’ın 2015 İran Anlaşması’nın 120 gün içinde yapılacak bir anlaşmayla güçlenmesini istediğini veya ABD’nin tek taraflı olarak uluslararası feragatten çekileceğini söylediği belirtildi. Kararın, Trump’ın ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ulusal güvenlik danışmanı H.R. McMaster ve diğerleri ile anlaşma hakkında uzun tartışmalar yaptıktan bir gün sonra açıklandığı duyuruldu. Trump’ın, Ortadoğu’da bir tehdit olarak gördüğü İran’a karşı yeni yaptırımlar uygulamadan nükleer anlaşmayı uzatması şaşkınlığa neden oldu. Ancak Trump, yaptırımlardan feragat ettiğini onaylamış olsa da, Hazine Bakanlığının 14 İranlı şirkete ve bireylere karşı yeni yaptırımlar uygulamaya karar verdiği belirtildi.

Öte yandan feragatten vazgeçme kararı, İran’ın nükleer programını sınırlayan anlaşmayı etkili bir şekilde sona erdirecekti. Birleşik Devletler ve İran arasındaki 2015 Anlaşması Çin, Fransa, Rusya, İngiltere ve Almanya tarafından imzalandı ve bu ülkeler yaptırımları yeniden uygulamaya koymak için Birleşik Devletlere katılma ihtimalini azaltmış olacaktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.