Site Rengi

DOLAR 32,4643
EURO 34,7320
ALTIN 2.435,54
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 18°C

UETD AVUSTURYA ŞUBESİNDEN “ZEYTİNDALI” OPERASYONUNA DESTEK

15.08.2019
A+
A-

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki gösteri parlamento binası önünde gerçekleştirildi. Türk bayrakları açılan gösteride, Avrupa basınında harekat ile ilgili olarak yer verilen çarpıtma haberlerine tepki gösterildi.

UETD Avusturya başkanı Fatih KARAKOCA Afrin ZEYTINDALI Operasyonunu sonuna kadar desteklediklerini, “batının olaylara ön yargılı bakmaması gerektiğini” söyledi.

UETD bildirisinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın amacının huzur, barış ve güvenliği sağlamak olduğu vurgulandı.

Harekatın, Türkiye'nin sınırlarında oluşturulmak istenen terör koridorunu bertaraf etmek üzere başlatıldığı belirtilen bildiride, ayrıca bölge halkı üzerindeki terör örgütlerinin baskısına son verilerek bölgede huzurun yeniden tesis edilmesinin de sağlanacağına işaret edildi.

Türkiye'nin NATO'nun üyesi olduğu hatırlatılan bildiride, harekatın NATO'nun güney sınırlarını da muhafaza amacı taşıdığına dikkat çekildi.

"Operasyonu hedef almak ve Türkiye'yi uluslararası arenada zor durumda bırakmak isteyenlerin iddia ettiği gibi sivillere ve masum insanlara yönelik herhangi bir eylem söz konusu değildir." ifadeleri kullanılan bildiride, insanları canlı kalkan olarak kullananın terör örgütleri olduğu vurgulandı.

TSK'nin sivillerin hayatına azami dikkati gösterdiğine duyulan inancın dile getirildiği UETD bildirisinde, şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği “Zeytin Dalı Harekatı” başından bu yana müttefik ve komşu ülkelere gerekli bilgilendirme yapılarak, şeffaf bir şekilde yürütülmüştür. Amacı huzur, barış ve güvenlik olan bu operasyonun uluslararası toplum tarafından desteklenmesini talep ediyor, teröre karşı Türkiye'nin ve masum bölge halkının yanında olunmasını zaruri görüyoruz." Denildi.

Avusturya UETD Başkanı Fatih Karakoca’nın açıklamsı şöyle:

Haber Ötesi Avusaturya Muhabiri İrfan ÜNSAL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.