Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Vali Çakacak, THK Yetkililerini Kabul Etti

15.08.2019
A+
A-

Vali Özdemir Çakacak, Türk Hava Kurumu Eskişehir Şube Başkanı Nevzat Yalçın’ı ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Türk Hava Kurumu'nun kamu yararına faaliyet gösteren güçlü, güvenilir ve köklü bir kuruluş olduğunu söyleyen Vali Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Havacılık dendiği zaman ilk akla gelen iller arasında Eskişehir’in yer aldığını bildiren Vali Çakacak, Türk Hava Kurumu'nun 93’ncü yaşını kutlayarak, Başkan Yalçın’a ve arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diledi.

Türk Hava Kurumu'nun 16 Şubat 1925 tarihinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından havacılığı daha çok sevdirmek amacıyla kurulduğunu belirten Başkan Yalçın ise, “Ülkemizin köklü kuruluşlarından olan Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 93’ncü yılını kutluyoruz. Türk Hava Kurumu'nu daha çok sevdirmek ve tanıtmak amacıyla öğrencilerimize ve gençlerimize yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.  Havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürmeye çalışıyoruz.” dedi.

Eskişehir’in havacılık sektöründe önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Başkan Yalçın, 2020 Hava Oyunları Olimpiyatlarının Türkiye’de gerçekleştirileceğini söyledi. Eylül 2020’de başlayacak olan Olimpiyat yarışlarının Uluslararası Hava Oyunları Komitesi ve Türk Hava Kurumu tarafından Türkiye’de düzenleneceğini kaydeden Başkan Yalçın, 14 gün sürecek olan Olimpiyatlara 120 ülkenin katılacağını ve bir bölümünün ise Eskişehir’de yapılacağını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.