Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Volkan Doğan: Döve Döve Mi Beğendireceksiniz?

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Hamamyolu Projesi’nin zorla beğendirilmek istenmesi ve bu yolda bazı iddiâları dile getirerek bir açıklama yayınladı. Açıklamasında:

“Odunpazarı Belediyesi’nin gerçekleştirmeye çalıştığı Hamamyolu Projesi hakkında bugüne kadar fazla konuşmamaya dikkat ettim. Temel bir, iki konudaki itirazıma rağmen projenin tamamlanmasını bekledim. Her zaman olduğu gibi bu konuda da halkımızın önceliklerini gözeterek bir duruş belirledim. Son zamanlarda yaşananlar, üzülerek söylüyorum ki bu konuda daha fazla sessiz kalmamı engelliyor. Skandallarla dolu proje süreci ve çıkan ürünün kötülüğü bir yana, halkımızın genelinin beğenmediği projeyi beğeniliyormuş gibi gösterme çabalarının artık tehdit ve şantaja dönüşmesi, bu konuda açıklama yapma zorunluluğu doğurdu.
Hamamyolu Projesi’ni beğenen de vardır, beğenmeyen de… Ancak herkesin bu düşüncesini dile getirme hakkı vardır ya da konuşup yorum yapmama hakkı vardır. Son günlerde bize kadar ulaşan sıkıntılar öyle ayyuka ulaşmış durumda ki, işler birilerinin ‘dur’ deme durumuna kadar ulaştı.” dedi.

Belediyeden aranıp tehdid, şantaj yapıyorlar

Doğan, açıklamasında, esnafın tehdid edildiğini, esnafa şantaj yapıldığı iddiâsını dillendirerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Odunpazarı Belediyesi, Hamamyolu Projesi’nin herkes tarafından beğenildiği algısını oluşturmak için baskılarını öyle bir seviyeye ulaştırdı ki, insan hayretler içinde kalıyor. Hamamyolu’daki esnafımız önce telefonla aranarak, “Başkanımız dükkanınızın önündeki işgaliyenin kaldırılmasını istiyor” deniliyor, ardından da kendilerine yakın gazeteciler tarafından aranan esnaf, ‘Eğer, biz bu projeye baştan karşıydık ancak şimdi çok beğeniyoruz’ derseniz, işgaliye konusunda biz başkanı ikna ederiz. Sizinle bir röportaj yapalım, bunları söyleyin!” teklifleriyle karşılaşıyor. Bu açık bir komplodur, algı operasyonudur, daha kötüsü tehdit ve şantajdır. Buna müsaade etmemiz imkânsızdır. Bu saatten sonra Hamamyolu’nda ya bütün esnafa işgaliye izni verilmelidir ya da Hamamyolu ile ilgili algı operasyonundan vazgeçilmelidir. Bırakalım hemşerilerimiz kendi kararlarını kendileri versin.

Bu vesileyle bir kez daha belirtmemiz gerekirse, biz en başından beri Hamamyolu'na harcanan para ile Odunpazarı'nın çok daha acil birçok sorununun çözülebileceğini söylüyoruz. Buradan hareketle, Hamamyolu Projesi’ni kimin beğendiği, kimin beğenmediğinden çok, harcanan paranın ne kadarının gerekli olduğu konusudur.”

Odunpazarı Belediyesi, Hamamyolu Projesini eline, yüzüne bulaştırmıştır

“Hamamyolu Projesi, Odunpazarı Belediyesi’nin dört yıl boyunca yaptığı tek iştir ve görülüyor ki eline yüzüne bulaştırmıştır. Şimdi bu ruh haliyle hemşerilerimize baskı oluşturulmaya başlanmıştır. Hemşerilerimiz bu projeyi ya beğenir ya da beğenmez. Baskı, tehdit ve şantajla beğeniyormuş gibi göstermeniz, kafanızın arkasında sakladığınız gerçek düşüncelerin ortaya çıkmasına vesile olmaktadır.

Allah bu zihniyetten, Odunpazarı’nda yaşayan başta CHP’li olmak üzere bütün siyasi partilerimize gönül vermiş hemşerilerimizi korusun.” İfâdelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.