Site Rengi

DOLAR 32,4643
EURO 34,7320
ALTIN 2.435,54
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Yüksel Girgin; Canlı Yayında Müjdeyi Verdi!

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo Ortak Canlı yayın konuğumuz; Kızılay Şube başkanı Yüksel Girgin oldu. Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Girgin Eskişehir’in yerlisi olduğunu, 2004’te bu yana Beyazaltın mahallesinin muhtarlığını yaptığını, İş adamı olduğunu, aynı zamanda 2010’dan bu yana Kızılay’ın şube başkanlığını yaptığını söyledi.

“Sözüme ilk önce Afrin ile başlamak istiyorum. Afrin Zeytindalı harekatı’nda şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Oynanan oyunların, verdiğimiz şehitlerin hesabı sorulmadan da dönülmeyecektir inşallah.

Kızılay’ın Eskişehir’de ki faaliyetleri;

İnsani yardımlarda milletimizin yardım gücü olduğunda, bu yolda yeni projelerimizi hem Eskişehir, hem ülkemiz, hem de insanlık adına oldukça ciddi düşünmekteyiz. 2010 yılında Eskişehir’in şube başkanı oldum. Kızılay bir gönüllülük işi. Gönüllülük esasıyla biz çalışmalarımızı yapıyoruz. İş adamı, esnaf ve çiftçi 11 kişi bu arkadaşlarımız, yönetim kurulumuzda görev almaktalar. Seçildikten sonra Eskişehir’e Kızılay olarak bir şeyler kazandırmamız lazım diye kendimize hedefler koyduk. 8 yılda Eskişehir’e çok şeyler kazandırdık.

Kızılay Kampı Yakın Zaman da Faaliyete geçecek.

Türk Dünyası Kültür başkenti ajansı kanalıyla oraya “4 milyon tl” bir katkı almıştık, hedefin birisi buydu “Kampı yeniden dizayn etmekti” ve bu hedefimize ulaştık. Eskişehir’e 50 yıl yetecek bir kamp yaptık. Kampı tatil köyü havasında yaptık. Bundan sonra öğrencilerimiz ve halkımız sıkılmayacak şekilde kapalı yüzme havuzlarımız, toplantı salonlarımız ve spor komplekslerimiz olarak orman içerisinde konaklayabilecekleri bir kamp yaptık. Mayıs ve Haziran ayında Türk Kızılayı’nın 150. Yılı olması dolayısıyla Afrin olayları biterse, kutlamayı da çok güzel bir şekilde Kampımız da yapmayı planlıyoruz.

Türk Kızılayı’nın Öğrencilere hizmetleri;

Ben geldiğimde kadın kolları ve gençlik kolları diye bir sistem yoktu. Sadece Türkiye’nin bazı bölgelerinde vardı. O günkü arkadaşlarla gençlik kolları ve kadın kollarını kurduk. Gençlik kollarımız şuan da Türkiye’nin örnek aldığı bir gençlik kolları oldu. 2015 ‘de habitat tarafından uluslararası gençlik merkezi seçildik. Şuan da gençliğimizin önünü açmaya devam ediyoruz.

Allah göstermesin Afet olmasın.

8 yıldır başkanım Eskişehir’de hiç afetle karşılaşmadım. Benim dönemime denk gelen Van ve Simav depremi oldu, oralara takviye olarak gittik. Şehrimizde her hangi bir üzücü olayla karşılaşmadık ama her an karşılaşacakmışız gibi hazırlıklıyız. Şuan da 500’e yakın Üniversite gençliğimiz Afete hazır durumda. Afet çadırlarımızla, gıdalarımızla ve ekipmanlarımızla biz afete hazırız, ama olmasın biz sosyal projeler yapalım.

Hasırca Gençlik Kampı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile geçen sene bir protokol yaptık ama kampı yapan müteahhit bitiremediği için biz geçen sene açılışını yapamadık. Mahkemelik olduk, bu ayın sonunda mahkeme kararı çıkacak ondan sonra biz geriye kalan, müteahhit’in bitirmediği kısımda bulunan sorunları da çözüp bakanlıkla beraber ortaklaşa kullanıma açacağız. Orası bir işletme olacak ve 12 ay olacak. Eskiden 2 ay açık oluyordu. Gençlik spor bakanlığından izin aldık, 6 ay onlar kullanacak 6 ay Kızılay kullanacak, 12 ay orası açık kalacak ve Eskişehirli vatandaşlarımız bundan faydalanacak.

Kan Bağışı;

Şuan da Türk Kızılay’ı Türkiye’nin %85/90 kan ihtiyacını karşılıyor. Benim başkanlık dönemime geldiğimde %65 ti, şimdi ise bu oran %85/90 oldu. İnşallah hedefimiz; genel başkanımızın talimatı doğrultusunda 2020’te Türkiye’nin tamamını karşılayacak duruma geleceğiz. Kan acil ihtiyaç değildir sürekli ihtiyaçtır. Kan 45 gün bekliyor dolaplarda onun için sürekli vermek lazım. Eskişehir’e bölge kan merkezi düşündük. Tepebaşı müftülüğü yanında 2300 metre kare yer aldık. Oraya Bölge Kan merkezi yapıyoruz Bilecik, Afyon, Kütahya ve Eskişehir bundan sonra burada verilecek. Alınan kanlar Ankara’ya gidiyor, artık bölge Kan merkezimiz olacak ve kanlarımız bu merkezde toplanacak. Mayıs ayının ortalarında bitiyor inşallah açılışımızı da yapacağız.

Kızılay Bağışlarla ayakta;

Kızılay devletten para almıyor. Herkes Kızılay’ı devletten yardım alıyor sanıyor ama “hayır” kesinlikle devlet Türk Kızılay’ına para vermiyor. Kızılay, Türkiye’de ki 80 milyon vatandaşın Nakdi ve Ayni bağışları ile çalışıyor. Türk halkımız da bu konuda çok duyarlı. Halkımız özellikle 15 Temmuzdan sonra Kızılay’a güvenerek daha çok yardım etmeye başladı. İnşallah bundan sonra da bağışlarımız yükselmez.

Termik Santral;

Bu son 3 / 4 aydır Eskişehir’in gündeminde. Bende bir basın toplantısında sormuşlardı gittim gördüm ve ikna oldum. Bu konu benim söylememle olmaz. Bunu önümüzde ki günlerde bakanlığın bilim adamlarının gelip açıklamalar yaparak halka anlatması lazım. Çünkü: çok büyük bilgi kirliliği var Eskişehir’de. Ben de takip ediyorum ama çıkıp da açıklama yapmıyorum. Bunu benim yapmam yanlış olur çünkü: bu bilim adamlarının işi. Santral kurulacak diyorlar gelsinler anlatsınlar, Eskişehir halkını ikna etsinler. Ben gittim gördüm yeni nesil santrali. Bu konuda yanlış bilgi verilmemeli. Bilim adamları söylesin Eskişehir halkı kararını versin.

Eskişehir’e Anaokulu..

Tepebaşı’nda kardeşler ortaokulu var onun bahçesine, İstanbul Türk Kızılay’ı başkanı Sn. İlhami Yıldırım 81 ile 81 anaokulu projesi var onun kendisi ile konuştum. İlk etapta 15 / 20 tane ile başlamak istedi. Dedim ki Eskişehir’i bu sayının içine alalım. O da beni kırmadı. Anaokulunda bir aya kadar bitiyor. İnşallah bu 150. Yılda da Eskişehir’e Türk Kızılay’ı anaokulu kazandırıyoruz. Yakında bir basın açıklaması ile açılışımızı yapacağız. Uzun zamandır hiçbir Tv ve Radyo’ya çıkmıyordum. Veren elin, alan eli görmemesi lazım. Sizler de buna vesile oldunuz, inşallah yardımlarımız aratarak devam eder.” Diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.