<p style=çmargin-bottom:0inç><font face=çTimes New Roman, serifç><font style=çfont-size:14ptç>Sofralarınüvazgeöilmezi Önemli gıdalarından biri olan tarhana, iöin kollar sıvandı. Ev hanımlarının değişmez bir uğraşısı haline gelen 'ev tarhanası' iöin Sarıcakayalı hanımlar gÖrev başında. </font></font></p> <p style=çmargin-bottom:0inç>ü</p> <p style=çmargin-bottom:0inç><font face=çTimes New Roman, serifç><font style=çfont-size:14ptç><b>Sofraların vazgeöilmezi</b></font></font></p> <p style=çmargin-bottom:0inç>ü</p> <p style=çmargin-bottom:0inç><font face=çTimes New Roman, serifç><font style=çfont-size:14ptç>Sofraların değişmez damak zevklerinden biri olan tarhana iöin ev hanımları yoğun bir öalışma iöine girdiler. Ev tarhanasının hazırlanıp kurutulması iöin en uygun zaman olan Temmuz–Ağustos aylarında kışın tÜketilmek Üzere tarhana hazırlığı yapılıyor. Sarıcakaya GÜneykÖy Mahallesinde hanımları bir araya gelerek kışlık tarhanaların hazırlıyorlar. Hanımların imce usulÜ yaptığı ev yapımı tarhanalar biröok işlemden geötikten sonra sofralarda yer alırken, </font></font></p> <p style=çmargin-right:-0.3in; margin-bottom:0inç><font face=çTimes New Roman, serifç><font style=çfont-size:14ptç>bu kÜltÜrÜ nesilden nesle aktarmaya öalışıyorlar. </font></font></p> <p style=çmargin-right:-0.3in; margin-bottom:0inç>ü</p> <p style=çmargin-right:-0.3in; margin-bottom:0inç><font face=çTimes New Roman, serifç><font style=çfont-size:14ptç><b>Bu bizim kÜltÜrÜmÜz</b></font></font></p> <p style=çmargin-right:-0.3in; margin-bottom:0inç>ü</p> <p style=çmargin-right:-0.3in; margin-bottom:0inç><font face=çTimes New Roman, serifç><font style=çfont-size:14ptç>Mayalanma sÜresi sonunda gÖlgede kurutulmaya bırakıldığını aktaran GÜneykÖylÜ ev hanımları 'Bizlerde annelerimizden nasıl gÖrÜp Öğrendiysek gelecek nesillerimizde biz bu şekilde aktarmaya devam ediyoruz. Bu geleneklerimizin, Örf ve adetlerimizin devam ettirilmesi gerekiyor. İnsanın kendi eliyle yaptığı bir başka oluyor. Kışlık ÜrÜnlerimizin hemen hemen hepsini biz kendimiz yapıyoruz. Burada imece usulÜ ile kışlık soframızın baş tacı tarhanayı yapmak iöin bir araya geldik. Kış mevsimi başlamadan yaz aylarında tarhana yapmak bizim kÜltÜrÜmÜzden geliyor' diye konuştu.</font></font></p>