Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum düzenlenen iftar programında 2026 yılına yönelik vizyon projelerini kamuoyuyla paylaştı. Haydar Çorum, ilçede sosyal yaşamdan turizme, spordan tarıma kadar geniş kapsamlı yatırımların hayata geçirileceğini açıkladı.
Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum; 2026 yılı, İlimizin plaka sayısı olan, 26 nedeni ile, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ayşe Ünlüce ve AK Parti İl başkanı Sayın Gürhan Albayrak tarafından ‘ 2026 Eskişehir Yılı ‘’ olarak ilan edildi. Bu kapsamda yapılacak yatırım ve projeler kamuoyu ile paylaşıldı. Şehrimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek odalarına ve sivil toplum kuruluşlarına, Eskişehir yılına katkı yapılması çağrısında bulundular.
Bizde Eskişehir’in ve ülkemizin kadim ilçesi, Yunus Emre Diyarı Mihalıççık’tan bu çağrıya cevap veriyoruz.
Göreve geldiğimiz günden itibara, her günümüzü, her haftamızı, her ayımızı ve her yılımızı Mihalıççık için daha fazla nasıl hizmet üretiriz çabası ile geçirdik.
2026 Eskişehir yılında İlçemizin Geleceği için Şu Projeleri hayata geçireceğiz ve inşallah aksi bir durum oluşmadıkça, tüm projeleri yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız.
Bizde Eskişehir’in ve ülkemizin kadim ilçesi, Yunus Emre Diyarı Mihalıççık’tan bu çağrıya cevap veriyoruz.
Göreve geldiğimiz günden itibara, her günümüzü, her haftamızı, her ayımızı ve her yılımızı Mihalıççık için daha fazla nasıl hizmet üretiriz çabası ile geçirdik.
2026 Eskişehir yılında İlçemizin Geleceği için Şu Projeleri hayata geçireceğiz ve inşallah aksi bir durum oluşmadıkça, tüm projeleri yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız dedi.
Projesi;
İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet meydanını tamamen yenileyerek, birbirinden farklı sosyal etkinlikler yapabileceğimiz bir fonksiyon kazandıracağız. Ayrıca ilçe halkının ve ilçemize ziyarete gelenlerin keyifle zaman geçirebilecekleri, etrafında ticari hayatın dahada gelişeceği, yaşayan bir ilçe merkezi oluşturmuş olacağız.
Kapalı Otopark / Kapalı Pazar Yeri;
İlçe Merkezinde gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet Meydanının alt kodunda, kapalı bir otopark yaparak, ilçe merkezinde araç park sorununu gidermiş olacağız. Ayrıca kapalı otoparkımızı olumsuz hava koşullarında Kapalı pazaryeri olarak kullanacağız. Otoparkın ön cadde kısmında bağımsız dört adet ticari alan olacak. Böylelikle mevcut ticari alanlarımızda yenilemiş olacağız.
Kentsel Dönüşüm Projeleri;
Geçen dönem belediyemiz taşınmazına, kat karşılığı ihale yöntemi ile, 20 bağım konut, bir kreş ve 3 işyeri yapımı sağlamıştık.
2026 yılında, Depreme dayanıklığı yeterli olmadığı için, yıkmış olduğumuz lojman alanlarına, toplamda 15 ticari işyeri ve 30 bağımsız konut yapımı sağlayacağız.
Kapalı Spor Salonu;
Değerli misafirler bildiğiniz üzere, iki yıldan beri Mihalıççık Belediye Spor takımımız Erkekler hentbol süper liginde başarılı bir şekilde, ilçemizi ve şehrimizi temsil ediyor. Şimdi ilçemize 850 kişilik kapalı spor salonu kazandırıyoruz. Spor toto sponsorluğunda başlayan salon inşaatımız bu yıl tamamlanacak ve bu yıl itibari ile Hentbol süper lig takımlarını ilçemizde misafir edeceğiz. Ayrıca altyapı hazırlıklarını tamamlarsak takımımız da sürekli Mihalıççık’ta bizlerle beraber olacak. Kapalı spor salonumuz konser gibi farklı sosyal etkinliklerde de kullanacağız.
Kapalı Halı Saha Projesi;
Kıymetli Misafirler, farklı branşlarda ilçemizdeki spor alt yapısını tamamlamaya kararlıyız. Bu yıl içerisinde standartlara uygun bir adet kapalı halı sahamızı tamamlamış olacağız.
Tenis Kortu Projesi;
İlçemizde, çocuklarımızın ve gençlerimizin tenis ile tanışmalarını sağlamak için bir adet tenis kortu yapacağız.
Basketbol / Voleybol Saha;
Yine çocuklarımız ve gençlerimiz için bir adet, Basketbol ve voleybol sahası yapımını gerçekleştireceğiz.
Spor altyapısı için yapacağımız, kapalı spor salonu, kapalı halı saha, tenis kortu, basketbol / voleybol sahasını kamulaştırmasını yaptığımız, 20 000 metrekarelik alanda inşa ediyoruz. Bu alanda ayrıca oyun alanları ve yürüyüş yolları olacak ve bir spor kompleksi oluşturmuş olacağız. Daha sonrada Yüzme Havuzu ve Spor kulübü binamızı da yaparak kompleksi tamamlamış olacağız.
Gürleyik Şelalesi Düzenleme Projesi;
İlçemizin ve ülkemizin en güzel lokasyonlarından biri olan, doğa harikası Gürleyik Şelalesini devralarak, düzenleme projesini gerçekleştireceğiz. Doğal yapısını koruyarak, ziyaretçilerin daha keyifli ve güvenli olacağı bir ortam sağlayacağız. Uzun yıllarda beri sürekli sorun yaşanılan hem yöre halkının hem de ziyaretçilerin yaşadıkları problemleri ortadan kaldırmış olacağız.
Yarıkçı Termal Tesis Restorasyon ve Yenileme Projesi;
Yüzyılları aşkın bir süreden beri şifa kaynağı olarak kullanılan, 38 derece sıcaklığı olan, yüksek kükürt içeriği ile benzeri bulunmayan. Yarıkçı termal tesisini, tamamen yenileyeceğiz. Tescili olan iki havuzun restorasyonunu yaparak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız. Kadın ve erkek olmak üzere iki adet yeni modern havuz, 14 bağımsız modern odadan oluşan konuk evileri, 8 adet bağımsız bungalov, restoran, otopark ve çevre düzenlemesi ile standartları yüksek bir termal tesis yapacağız.
Fırını Kafe Projesi;
6 yıldan beri ekilişini yaptığımız Yunus Buğdayından, özel bir reçete ile Yunusemer ekmeği pişiriyoruz. Her yıl 6 mayısta gerçekleştirilen Yunusemre Anma ve Hıdırellez Şenliklerinde bu ekmeği misafirlerimize ikram ediyorduk. Şimdi türbenin giriş yolunda, Selçuklu mimari izler taşıyan bir fırın kafe inşa edeceğiz. Böylelikle Yunus Emre’ye gelen ziyaretçilerin, Yunusemre ekmeğini tedarik edebilecekleri ve keyifli zaman geçirecekleri bir Fırın Kafe kazandırmış olacağız.
Et Entegre Tesisi;
Büyükşehir yasası öncesinde, ilçemizde iki adet mezbahane vardı. Maalesef büyükşehir yasası ile kapatılan bu mezbahaneler nendi ile büyük hayvancılık potansiyeli olan ilçemizde üreticililerimiz sorun yaşamakta. Şimdi günlük, 40 büyükbaş ve 60 küçükbaş kesimi yapılabilecek modern bir et entegre tesis kazandırarak, üreticililerimize büyük bir kolaylık sağlayacağız.
Lisanslı Depoculuk Tesisi;
En yüksek hububat rekoltesi olan ilçelerin başında gelen Mihalıççık’ta, lisanslı depoculuk ve hububat alım merkezi olmadığı için çiftçimiz komşu il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Tabi buda ilave maliyet ve zaman kaybına neden oluyor.
Şimdi kurulumunu sağlayacağımız lisanslı depoculuk tesisi ile çiftçimize büyük kolaylık sağlamış olacağız.
At Çiftliği;
İlçemizde, çocuklarımız başta olmak üzere, ilgi duyan herkesin at binmeyi öğrenebilecekleri, aynı zamanda sosyal tesisi özeliği taşıyan. 10 tane at bakabileceğimiz bir at çiftliği kuracağız.
Güneş Enerji Santrali;
2025 yılında, iç tüketimiz için 1 MW kapasiteli bir güneş enerji santrali kurmuştuk. Bu yılı nakil hattını bağlantısını yaparak devreye alacağız. 2026 yılında ilave 1 MW daha kurarak, toplamda 2 MW kapasiteli bir güneş enerji santraline sahip olacağız. Böylelikle belediyemizin tüm enerji tüketimini kendi tesisimizden sağlamış olacağız.
Yunusemre Mahallesi Cadde İğleştirme Projesi;
Yunusemre Mahallemizde, İstasyon ve Yunus Emre türbesini birbirine bağlayan Atatürk Caddesinde iyileştirme çalışması yapacağız. Böylelikle hem tren istasyonu hem de mahale ile türbe arasını modern bir üstyapıya kavuşturmuş olacağız.
Dijital Deneyim Merkezi;
Bu proje, Eskişehir Valiliğimizin Başkanlığında yapılan ve bizimde paydaşı olduğumuz çok özel bir çalışma. Burada sizlerle bilgi amaçlı paylaşıyoruz.
Projenin yapı kısmınınım ihalesi yapıldı. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğümüzce yer teslimi gerçekleşti. Havaların biraz daha düzelmesi ile inşaatı başlayacak. Yunus Emer Dijtal deneyim merkezi ile ziyaretçiler 35 – 40 dakikalık bir zaman diliminde, Yunus Emre’nin serüvenini görmüş olacaklar.
2026 yılında yapacağımız çalışmalar, bu projelerle sınırlı kalmayacak, yine köylerimizde sosyal tesis yapımlarına devam edeceğiz, kilit parke taşı döşeme işlemlerini sürdüreceğiz. Kırsal mahallelerde tarımsal sulama hatlarının yapımına destek olmaya devam edeceğiz. Kısacası bugüne kadar yaptığımız ve bizler i
çin artık rutin olan çalışmalara aynı şekilde devam edeceğiz dedi.





