Şu an şehrimizin gündeminde olan “festival iptal edildi” konulu tartışmanın ayrıntılarını anlamak adına soruyorum. Yapılacak olan etkinlik için tamamlanması gereken bir yasal prosedür var mıymış? Herhangi bir yerden izin/ruhsat vb almadan doğrudan yapılabiliyor muymuş?
Alınması gereken bir izin yok ve planlama yapıldı ise “iptal” kelimesi yerinde olabilir. Fakat alınması gereken izin/ruhsat ve benzeri bir süreç var ve bu izinler hiç alınmadan planlama yapıldı, bilet satıldı, harcama yapıldı ise “iptal”den söz edebilir miyiz?
Yalnızca eğlence sektöründeki etkinlikler için değil il dışından gelerek şehirde bir kaç gün herhangi bir yerden izin almadan satış yapabiliyor ya da hizmet sunabiliyor muyuz? Bu esnada şehirde benzer hizmeti veren, kira, sigorta primi ve vergi ödeyen esnaf/tacir ne yapıyor?




